Relaxació a través de l’esport

Relaxació a través de l’esport
El Pilates i el ioga són un excel·lent mètode de relaxació.

Avui en dia gairebé tothom pateix períodes d’estres i sobrecàrrega de feina o tasques en el dia a dia. Una bona manera de combatre aquest estrès mitjançant l’esport és practicar Pilates o ioga. En ambdues s’han de combinar ment i cos.

El ioga va néixer a l’Índia i és una pràctica molt comuna en el camp de la relaxació i la meditació. L’objectiu principal és la garantia d’un cos ferm, una ment estable i un esperit benvolent. Té un munt de beneficis a l’àmbit de la ment i espiritual. Alguns d’aquests beneficis són: fortalesa i resistència muscular, millora postural i de la flexibilitat, augmenta la concentració i el desenvolupament integral i progressiu de ment i cos.

Pilates es tracta d’una varietat d’exercicis que té per objectiu cultivar cos i ment i d’aquesta manera augmentar la nostra capacitat de control i concentració. Són una sèrie d’exercicis en els quals s’ha de combinar calma i flexibilitat amb força i to muscular, al compàs de la nostra respiració, d’aquesta manera reforcem la musculatura i augmentem el control del nostre cos. No és un exercici cardiovascular en què el seu objectiu sigui la crema de calories sinó que vol aconseguir el control de la respiració, la correcta alineació del nostre cos i per descomptat la concentració.

Totes dues tècniques són ideals per la relaxació a la vegada que enfortim la musculatura. Tot i que són molt semblants, podríem dir que la tècnica del Pilates ajuda més a entrenar el cos i en el ioga va més enfocat a la part mental i a la relaxació.  En els últims anys un munt de celebritats s’han afegit a la moda del ioga i el Pilates com són Vanesa Lorenzo, Irina Shayk, Veronica Blume, Gisele Bündchen entre d’altres.

Gisele Bündchen ioga

La model Gisele Bündchen practicant ioga