La prevenció de les agulletes, una rutina més a la pràctica de l’esport

La prevenció de les agulletes, una rutina més a la pràctica de l’esport

Quan realitzem una activitat física, molts cops havent acabat de fer l’exercici apareixen les tan temudes agulletes. Les agulletes són un mal muscular a causa de la inflamació d’una zona muscular. Al estar la zona inflamada, quan es toca, s’estira o es mou és quan sentim el dolor de les agulletes. Normalment acostumen a manifestar-se al dia següent d’haver-hi realitzat una sessió d’exercici més llarga o intensa de l’habitual.

Com evitem les agulletes?

  • Incrementar gradualment la intensitat i la càrrega de la nostra rutina d’exercici habitual. Més encara si es tracta d’un nou moviment o exercici, és millor concentrar-se en aprendre bé la tècnica i després a poc a poc anar augmentant de volum i càrrega.
  • Tenir un pla d’entrenament setmanal i mensual i dur-lo a terme amb constància i regularitat.
  • Escalfar abans de realitzar l’exercici físic.
  • No arribar al nostre límit i fer una errada muscular, aquell punt en el qual no podem continuar pujant pes sense perdre la forma i sentir dolor.
  • La ingesta d’aminoàcids, llet amb proteïna i hidrats de carboni, millor inclús si ho fem just després d’entrenar.

I si ja les tenim, com les tractem?

Lamentablement l’únic remei eficaç és la paciència i esperar que passi el temps. Tot i així tenim un tipus d’agulletes fort i que ens són molt molestes per continuar amb la nostra rutina i vida diària, podem prendre un ibuprofè cada 8 hores. Una altra pràctica que ens ajudarà a mitigar el dolor són els tractaments amb aigua freda i gel. Si les agulletes no milloren després de 4 dies, és aconsellable que anem al metge, ja que pot ser que tinguem alguna cosa més greu que unes simples agulletes.