Dietes veganes: moda o estil de vida?

by CM Revisions
Dietes veganes: moda o estil de vida?
autor foto: Julià Franch

La dieta vegana és una qüestió de moda o realment és un estil de vida que ve per quedar-se? Avui en dia sembla que les persones que es volen decantar per ser vegetarianes no es poden quedar tan sols en aquest pas, han d’escollir dintre de quin grup es volen incloure.

Algunes categories de vegetarians són els crudívors (persones que només consumeixen aliments crus), vegans (persones que no consumeixen cap aliment que provingui d’un animal, traslladant-ho a la roba i altres aspectes de la vida), frutívers (persones que només s’alimenten de fruita) i l’últim grup de moda, els climeterians (persones que consumeixen aliments que contaminin el menys possible el medi ambient).

Les dietes vegetarianes ajuden a reduir dràsticament els greixos saturats i el colesterol entre molts altres beneficis, però també s’ha d’anar amb compte amb els riscos que comporten aquestes dietes. S’han de tenir presents i ser conscients que aquestes dietes han d’anar supervisades per part d’un nutricionista. Les dietes que inclouen la carn aporten proteïnes, necessàries per a l’ésser humà. Aquestes proteïnes en el cas dels vegetarians les trobem a les nous, vegetals verds o gra. La deficiència més important pot venir donada per la manca d’omega 3, el zinc o la B12 és per això que tot aquest tipus de dietes s’han de consultar i supervisar per part d’un nutricionista.

Per això recomanem que qualsevol persona que vulgui passar-se a una dieta vegetariana, tot i les moltes avantatges que aporta a l’organisme, també sigui conscient de quines mancances de vitamines comporta i estigui assessorat en tot moment per un especialista.