Consells per afrontar una cursa

by CM Revisions
Consells per afrontar una cursa

Moltes persones cometen el gran error d’apuntar-se o participar en una cursa sense abans haver fet la preparació i l’entrenament necessari. Quan parlem d’entrenament no només ens referim al just previ a la carrera sinó que ens hem d’anar entrenant mesos abans. Sobretot si parlem de mitges maratons o maratons els seus participants han de ser persones que tinguin l’hàbit de córrer. 21 kilòmetres o 42 km no és una marca que d’entrada qualsevol pugui aconseguir. En el cas de les mitges maratons hauríem de començar (mínim) 11 setmanes abans de la cursa. Inclús per poder participar en aquest tipus de carreres hauria quasi de ser obligat sotmetre’s a una revisió mèdica per descartar l’existència de cardiopaties.

Per preparar la cursa el principal és treballar el fons, incrementant a poc a poc la distància correguda. Com ja hem dit, unes quantes setmanes abans del dia de la carrera, hem de començar acumulant 20 kilòmetres per setmana fins a poder arribar als 40. La setmana prèvia a la carrera és recomanable fer entrenaments lleugers i descans, i fer alguna punta només amb l’objectiu de mantenir el to muscular.

10 consells per afrontar la carrera:

  1. Escalfament: trotar a un ritme suau 15 minuts abans de la sortida. Fer estiraments suaus.
  2. Ritme: hem de seguir el nostre ritme habitual d’entrenament no intentar d’un bon principi millorar la nostra marca. Després un cop portem distància correguda podem afluixar o accelera en funció de les nostres sensacions.
  3. Com mantenir el ritme: Un cop ja ens sentim còmodes a un determinat ritme tenim diverses formes de mantenir-lo. Podem fer-ho amb els rellotges amb GPS, pulsòmetres, el telèfon mòbil o seguir als corredors – guia.
  4. Roba: hem de fer servir roba lleugera i calçat específic per córrer. Com a consell us recomanem que feu servir per al calçat un número més del que feu servir habitualment i que no estreneu un nou parell de bambes el dia de la carrera.
  5. Hidratació: Hem d’hidratar-nos repetidament encara que no tinguem sensació de set en els avituallaments.

Per acabar us recomanem que gaudiu de la cursa. Moltes vegades la satisfacció no està únicament en el fet de fer un bon temps sinó que també el trobem quan gaudim de la carrera, dels llocs per on passa, i en el fet de poder acabar-la.